De betekenis van jouw merk.

De kleuren die je kiest, spelen een belangrijke rol bij het uitstralen van de boodschap van je merk. Ze communiceren betekenis en kunnen sterk variëren in verschillende culturen. Daarnaast kunnen de kleuren die je kiest, de emoties die geassocieerd worden met je merk beïnvloeden.

De juiste emotie wat je logo uitdraagt.

Kleur heeft een belangrijke invloed op wat we denken, voelen en hoe we handelen. Kleur is krachtig en emotioneel. Om deze redenen is kleur een van de belangrijkste elementen bij het ontwikkelen van een logo. Of je nu je eigen logo maakt of het door pixzy.nl laat ontwerpen; het erkennen van het belang van logo kleuren kan je merk maken of breken.

Kies eerst een kernkleur voor je logo. Dit is de basis kleur die je gebruikt voor je logo. Je kunt deze kernkleur afwisselen met accentkleuren die je gebruikt om de kernkleur te ondersteunen. Het is belangrijk om een kleur te kiezen die een bepaald gedrag of emotie uitdrukt.

Bij het kiezen van kleuren moet je ook rekening houden met hoe je merk eruit zal zien op verschillende ondergronden. Het is belangrijk om te weten hoe de kleuren tegen verschillende achtergronden of oppervlakken zullen staan, zodat je ervoor zorgt dat je merk altijd consistent is.

Kleurenschema’s zijn een krachtig instrument om de juiste kleuren te kiezen voor je logo. Het systeem van kleurentheorie kan je helpen bij het kiezen van logo kleuren die niet alleen goed bij elkaar passen, maar bijna nog belangrijker: die de juiste emoties oproepen met betrekking tot je merk.

Er zijn verschillende tools voor kleurenpaletten die je kunnen helpen de kleurentheorie te begrijpen, verschillende kleurencombinaties uit te proberen en de meest effectieve kleurcombinaties te vinden voor je logo.

Er zijn verschillende factoren waarmee rekening gehouden moet worden bij het kiezen van de kleuren van een logo.

Hier zijn enkele aanbevelingen:
 • 1

  Houd rekening met de branche of het bedrijf waarvoor het logo is bedoeld. Bijvoorbeeld, groen is vaak geassocieerd met gezondheid en natuur, terwijl blauw vaak wordt geassocieerd met betrouwbaarheid en stabiliteit.

 • 2

  Overweeg de doelgroep van het bedrijf. Bijvoorbeeld, roze kan worden gebruikt voor een kinderkledingmerk, maar niet voor een bank.

 • 3

  Houd rekening met de beperkingen van verschillende druktechnieken. Bepaalde kleuren kunnen moeilijk te reproduceren zijn of kunnen in verschillende media anders uitzien.

 • 4

  Houd rekening met de emotionele connotatie van kleuren. Bijvoorbeeld, rood kan geassocieerd worden met emoties zoals opwinding, energie of passie.

Deel dit bericht

Onderwerpen

Laatste berichten

[instagram-feed feed=1]
Door: |Gepubliceerd op: dinsdag 24 januari 2023|Last Updated: vrijdag 27 januari 2023|Onderwerp: Ontwerpen|Tags: , , , |406 woorden|Views: 361|

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

En blijf op de hoogte 👍